Met een caravanmatras op maat ontspannen op reis

Zeker op vakantie is een goede nachtrust erg belangrijk. Wilt u uitgerust thuiskomen van uw vakantie? Met een caravan matras op maat lukt u dat zeker! Wij maken allerlei matrassen op maat. We maken niet alleen caravanmatrassen, maar ook voor de vouwwagen matrassen, camper matrassen en vrachtwagen matrassen. Dat doen we al heel lang, al bijna 20 jaar!

Stel hier uw caravan matras samen.

Caravan matras op maat

Als u een caravan matras op maat gaat laten maken, kiest u voor een matras op maat dat gemaakt is van een materiaal dat bij uw lichaam past. Bepaal ook de juiste dikte van het matras, zodat u niet halverwege de nacht wakker wordt met een zere rug. Is de maat van uw caravan matras afwijkend of heeft het matras een schuine zijde, dus een frans matras? Geen probleem, alle matrassen kunnen we voor u op maat maken!

Caravanmatras op maat

Stel uw caravanmatras samen

Ruimte van uw caravan optimaal benutten

U heeft natuurlijk beperkt de ruimte in de caravan of camper, en dus stelt u specifieke eisen. Zo is het wel zo prettig als deze ruimte optimaal benut wordt. Heeft u een slaapplek met een ronding erin of afgesneden, afgeschuinde hoeken? Waar slaapt u op?

Bouwt u elke dag de zithoek om en slaapt u op de bankjes met een matras? De meeste caravans of vouwwagens hebben een bijzondere vorm of maat. Geen probleem. U kunt namelijk juiste maten en vorm ingeven in de samensteller.

Onze matrasontwerpers maken alle mogelijke vormen die u aan ons doorgeeft. Van rechthoekig tot vierkant, met uitsparingen, of rond of ovale kanten. Wij zorgen er graag voor dat u ook op vakantie optimaal van uw nachtrust kunt genieten!

Moet ik mijn caravanmatras al vervangen?

Als u zich afvraagt of het al tijd is om uw caravanmatras te vervangen, dan is de eerste vraag hoe lang het huidige, oude matras er al in zit. Is het matras al meer dan 10 jaar onderdeel van de inboedel van uw caravan, dan is het toch tijd om de matrassen te vervangen.

Ook is het prettig om het caravan matras te vervangen wanneer u de caravan heeft overgekocht van iemand die hem geruime tijd gebruikt heeft. Want wie weet hoe lang dat matras er al wel niet in ligt? En wie weet heeft hij wel jarenlang stilgestaan in een muffe garage met nauwelijks ventilatie. Wij raden u daarom aan om ongeveer eens in de tien jaar uw caravan matras te vervangen, en vaker als u veel op vakantie gaat.

Het ene matras is het andere niet!

Matrassen gemaakt van verschillende materialen gedragen zich anders, en voelen anders aan. Het materiaal is belangrijker dan keuzes die u maakt op basis van het merk. Welk materiaal uw ideale matras moet zijn, is altijd persoonlijk en moet u dus zelf voelen. Maar één tip die we willen meegeven voor maatwerk caravanmatrassen: kies voor een goed ventilerend matras.

Want u kent het vast wel: op vakantie heeft u nogal eens last van wat plakkerige nachten. Bepaald geen prettige ervaring, die ook helemaal niet nodig is. Uw slaapervaring is dus bij elk type caravanmatras weer anders. Zelfs een polyether matras is heel anders dan een matras gemaakt van koudschuim ondanks het feit dat ze beide van synthetisch schuim worden gemaakt.

Hoe kiest u de goede soort matras voor uw caravan?

Er zijn twee manieren om te kiezen voor de materiaalsoort van uw matras. De eerste is op basis van ervaring. U heeft thuis al een matras dat u goed bevalt en wij maken uw matras van dat materiaal. De ander is dat u bij ons langskomt in de showroom om een aantal matrassen uit te proberen.

We hebben alle soorten matrassen als demonstratie matras voor u klaar liggen. Daarnaast kunnen we u daar goed adviseren over de specifieke eigenschappen van de diverse materiaalsoorten. De materiaalsoorten die wij leveren zijn koudschuim en polyether, en staan bekend om hun goede ademende eigenschappen.

Polyether of koudschuim matras?

Of u nu voor een polyether matras (SG 40) of een HR 55 koudschuim matras kiest, in beide materiaalsoorten is er veel variatie in kwaliteit. Polyether is het goedkopere alternatief, waarbij het aanpassingsvermogen van het schuim lager is dan bij een koudschuim matras.

Koudschuim biedt meer ligcomfort door de open celstructuur van het materiaal en is wat veerkrachtiger. Het past zich daarom beter aan uw lichaam aan wanneer u erop ligt. Ook ventileert het beter dan polyether.

Wilt u zelf ervaren hoe de matras materialen verschillen? Maak een afspraak en kom naar de showroom en we leggen het u uit.

Koele nachten met een koudschuimmatras

Om kleffe nachten te voorkomen raden wij u aan om te investeren in een matras dat beter ventileert en vocht goed afvoert. Zo ervaart u bijvoorbeeld veel slaapcomfort met één van onze koudschuim matrassen. Deze matrassen hebben een zeer goede ventilatie, dankzij de open celstructuur van het HR (high resilience)-schuim. Lees meer over onze matrassen van koudschuim HR 55.

Polyether matras: iets steviger

Houdt u van een iets steviger matras, dan is een polyether matras een goed alternatief. Dit matras heeft een goede stijfheid, waardoor de ondersteuning prettig is. Zodat het matras niet zomaar doorzakt, en u altijd lekker stevig ligt. Ook is polyether versie (SG 40) van het Franse matras iets goedkoper en biedt deze variant nog steeds een goede duurzaamheid: een matras van polyether gaat zo’n 8 tot 10 jaar mee.

Hulp nodig bij het zoeken naar caravan matrassen?

Wij helpen u graag wanneer u vragen heeft over een dekbed of matras! En we geven u advies wanneer u twijfelt over het matras of dekbed naar uw keuze. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.30 uur bereiken via onderstaande telefoonnummer.