Vouwwagenmatras zonder compromis op uw nachtrust

Met een vouwwagenmatras op maat maakt u een duidelijke keuze. U kiest voor uw nachtrust. Eigenlijk net als bij een vouwwagen kiest u voor het beste uit twee werelden. Een vouwwagen combineert de voordelen van een tent en van een caravan. Het gemak van de keuken en bed zoals in een caravan in combinatie met het compacte van een tent. En dat voor een mooie prijs. Bij een vouwwagen matras van DEKBEDenMATRAS.nl werkt het net zo. U kiest voor een vouwwagenmatras op maat voor een scherpe prijs. Wilt u een persoonlijk advies, neemt u dan contact met ons op voor een afspraak! Klik hier voor onze contactgegevens.

vouwwagen matras op maat

Stel uw vouwwagenmatras samen

Wanneer moet ik mijn vouwwagenmatras vervangen?

Als u zich afvraagt of het al tijd is om uw vouwwagenmatras te vervangen, dan is de eerste vraag hoe lang het huidige matras er al in zit. Is het matras al meer dan 10 jaar onderdeel van de inboedel van uw vouwwagen, dan is het toch tijd om te denken aan vervanging. Ook is het prettig om het matras te vervangen wanneer u de vouwwagen heeft overgekocht van iemand die hem geruime tijd gebruikt heeft. Het is in zo’n geval vaak niet zo’n prettig idee om op de huidige matrassen te gaan liggen, want er hebben vreemden op gelegen. Ook weet u niet hoe lang de vouwwagen stil heeft gestaan, mogelijk in een slecht geventileerde ruimte zoals een garage. Wij raden u aan om ongeveer eens in de tien jaar uw matras te vervangen, en vaker als u veel op vakantie gaat.

Matrassen uit één deel of drie matrassen in uw vouwwagen?

Er zijn een flink aantal merken en modellen vouwwagens op de markt. De ene camper vouwwagen heeft brede matrassen uit één deel, andere modellen hebben drie of zelfs vier smallere matrassen. Welk merk of type vouwwagen u ook heeft, wij kunnen er en perfecte matras voor op maat maken. Wat wel belangrijk is, is de maximale hoogte van de matras. Is de vouwwagen matras te hoog, bv 20 cm dik, dan kan het gebeuren dat u de vouwwagen niet meer kunt invouwen. Is er weinig ruimte voor het matras, overweeg dan een polyether matras vanwege de wat stevigere structuur. Om zo comfortabel mogelijk te liggen, geven we u graag advies over het beste materiaal voor uw matras.

Een polyether of koudschuim matras?

U wilt nu inderdaad het matras vervangen, maar welk soort matras kunt u dan het beste kiezen? Een polyether matras of een koudschuim matras? Dat ligt eraan hoe u het beste slaapt, en is toch altijd persoonlijk. Als richtlijn biedt een polyether matras een goede ondersteuning voor personen tot 90 kg. Het is een vrij stevig matras, en gaat redelijk lang mee. Maar als u het gauw te warm hebt in bed, of u bent iets zwaarder (tot 120 kg) dan is koudschuim meer aan te raden. Want dit ventileert nog een stuk beter dan polyether, door de open celstructuur. Daarnaast heeft het een langere levensduur dan een polyether matras, met minimaal 10 jaar.

Matrassen op maat voor de vouwwagen

Het is op vakantie wel zo prettig om een matras op maat te hebben. Zodat de matras de ruimte van uw vouwwagen of camper optimaal benut. Gelukkig kan dit, want onze matrasontwerpers maken alle mogelijke vormen die u aan ons doorgeeft. Van rechthoekig tot vierkant, met uitsparingen, of rond of ovale kanten. Wij zorgen er graag voor dat u ook op vakantie optimaal van uw nachtrust kunt genieten!

Weet u wat u wilt?

Als uw weet wat de juiste afmetingen zijn, welke dikte uw vouwwagenmatras maximaal kan hebben en welk materiaal u wilt voor uw matras, bestel dan uw matras direct via onze matrasconfigurator. Uw nieuwe vouwwagen matras is slechts drie stappen van u verwijderd.