Zelf een maatwerk matras maken of laten maken?

Bent u toe aan een nieuw matras in uw caravan, camper, truck of zeilboot? Dan staat u voor de keuze: bestelt u een matras op maat, of gaat u toch zelf aan de slag met een eigen oplossing? Wij zochten naar voorbeelden van anderen en geven u een aantal voor- en nadelen van het zelf vermaken van uw matras. Vervolgens is de keuze aan u!

Een matras zelf op maat maken

We zijn speciaal voor u op zoek gegaan naar voorbeelden van anderen, waarbij zij hun matras op maat hebben gemaakt of hebben aangepast aan hun omstandigheden. Diverse opties die langskwamen zijn:

  • Gebruik van een Koninklijke Landmacht matras (zelfopblaasbaar matras) dat korter is dan een standaard matras.
  • Een luchtmatras gedeeltelijk opblazen, zodat deze ‘korter’ en daarmee passend is voor de caravan
  • Een goedkoop matras kopen en deze bij de kringloopwinkel op maat laten snijden
  • Een goedkoop matras kopen en deze zelf met een elektrisch broodmes op maat snijden en de hoes weer dichtmaken

Bootmatras op maat snijden

Ook kwamen wij voorbeelden tegen op een zeilforum, waarbij mensen zelfs hun (schuimen) bootmatras(sen) op maat hebben gesneden en ook deze weer zelf hebben bekleed met behulp van de naaimachine.

Zelf vermaken van uw matras: wilt u mislukken riskeren?

Kortom, er is enorm veel mogelijk als u zelf handig bent met de naaimachine en de tijd hebt om dit goed te doen. Maar hoewel zelf aan de slag gaan altijd wel zijn charme heeft, u bent zo middagen in de weer met het verstellen van de matras. Die tijd bent u dus sowieso kwijt. Ook kan ondanks uw goede bedoelingen het resultaat altijd tegenvallen. Maar als u het écht graag wilt, zeggen wij natuurlijk: ga ervoor!

Een matras op maat bestellen: in één keer goed

Ziet u dit toch niet helemaal zitten, kies dan voor een matras op maat bij Dekbedenmatras.nl. Als u een matras wilt dat 100% goed in elkaar zit, met een nette afwerking en met een comfortabele samenstelling (polyether of koudschuim), dan moet u bij Dekbedenmatras.nl zijn. Wij zijn niet zomaar een dekbed en matrassenwinkel, maar gespecialiseerd in maatwerk matrassen. Bij ons kunt u matrassen op maat bestellen voor zowel een caravan, camper, boot, vrachtwagen en zelfs een ovaal matras voor uw babywieg.

Alle soorten maatwerk matrassen, ook afwijkende vormen

Of het nu gaat om een matras van 70×200 of een 80×190 matras met een normale vorm, of een matras met een afwijkende vorm. Een driehoekige matras, of zelfs trapeziumvormig of met uitsparingen zijn ons niet vreemd. Ga naar ‘matras samenstellen’ en kies zelf uw:

  • Breedte
  • Hoogte
  • Dikte
  • Vorm

U ontvangt een offerte op maat in uw e-mail en wij gaan aan de slag om uw persoonlijke maatwerk matras te maken!