Soorten dekbedden en kussens

DEKBEDenMATRAS biedt u een ruim assortiment dekbedden en kussen aan. Op deze pagina kunt u over de verschillen tussen de diverse soorten en gebruikte materialen van onze dekbedden en kussens lezen. Is iets u niet duidelijk, neemt u dan contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Donzen dekbedden en kussens

Onze donzen dekbedden en kussens zijn van Europese, Nederlandse dons gemaakt en worden in Nederland of Duitsland vervaardigd. In tegenstelling tot Aziatische dons kan Europese, Nedrlandse dons zich door ons klimaat goed ontwikkelen tot een volle veerkrachtige dons. Dat resulteert in een soepel, veerkrachtig, vochtregulerend en kwalitatief hoogwaardig dons met een lange levensduur. Een groot voordeel van dons is de eigenschap dat dons zich aanpast aan alle omgevingstemperaturen. In de winter houdt het de warmte vast in de stilstaande lucht tussen de donsvlokken. In de zomer is de luchtstroom door het dekbed groter door de stijgende warme lucht, en koelt het dekbed als het ware. De temperatuur tussen u en het dekbed blijft zo constant. Alle tijken zijn van katoen voor bevordering van de ventilatie. Dons is een 100% natuurproduct.

Soorten dons

Een donsvlok van 90% of 100% dons is groter dan die van de 65% dons. De afmeting van de vlok geeft het dons meer volume en meer veerkracht. 90% of 100% dons gaat ook wat langer mee dan 65% dons. Hoe hoger het percentage dons, des te lichter, zachter en soepeler het wordt. 4-seizoenen dekbedden zijn zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben en veel transpireren. Het is ook aan te raden voor op slaapkamers met grote temperatuurwisselingen tussen zomer en winter. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit één zomerdeel en één vóór- en najaarsdeel, samen te gebruiken in de winter. Een donzen dekbed kunt u niet zelf reinigen, maar een goede stomerij kan dat wel voor u doen. Voor het behoud van uw donzen dekbed is het verstandig om niet óp het dekbed te gaan liggen. Als u bijvoorbeeld wilt gaan lezen op bed, sla het dekbed dan even om naar het voeteinde. Regelmatig luchten van uw donzen dekbed is voldoende om jarenlang plezier van uw luxe donzen dekbed te hebben.

Katoenen dekbedden

Onze katoenen dekbedden hebben allen een katoenen vulling én een katoenen tijk. Katoen heeft als groot voordeel dat het makkelijk wasbaar is, het is antiallergisch en katoen is een natuurproduct. De meeste katoenen dekbedden kunnen tot 95ºC gewassen worden en zijn droogtrommelbestendig. Dit is ideaal voor mensen met allergieën en kinderen. Katoen is wat zwaarder in gewicht dan andere materiaalsoorten zoals dons of een synthetisch materiaal. Alle tijken zijn van katoen zeer geschikt voor het bevorderen van de ventilatie. Katoen is een 100% natuurproduct.

Onze 4-seizoenen uitvoering van het katoenen dekbed is zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben en veel transpireren. Het is ook aan te raden voor op slaapkamers met grote temperatuurwisselingen tussen zomer en winter. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit één zomerdeel en één vóór- en najaarsdeel, samen te gebruiken in de winter.

Wollen dekbedden

Onze wollen dekbedden zijn gemaakt van zuiver scheerwol. Onze wollen dekbedden zijn van Nederlandse en Duitse kwaliteit. Een wollen dekbed is wat zwaarder dan de andere soorten. Ideaal voor mensen die wat gewicht op zich willen voelen. Wol is een natuurlijke vochtregelaar. De vezel neemt vocht op en staat het vrijwel direct weer af aan de lucht. Dit resulteert in een droog en warm dekbed. Alle wollen dekbedden hebben tijken van katoen voor bevordering van de ventilatie. Een wollen dekbed is een 100% natuurproduct. Wollen dekbedden zijn niet wasbaar.

Een 4-seizoenen dekbed is zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben en veel transpireren. Het is ook aan te raden voor op slaapkamers met grote temperatuurwisselingen tussen zomer en winter. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit één zomerdeel en één vóór- en najaarsdeel, samen te gebruiken in de winter.

Kapok kussens

Onze kapok kussens zijn allen geheel gevuld met kapok en hebben een katoenen tijk. Kapok heeft als kenmerk dat het een stevig materiaal is en goed ventileert. Kapok is een 100% natuurproduct. Dit is ideaal voor mensen die een stevig kussen willen of voor mensen met een hard matras. Kapok is wat zwaarder in gewicht dan andere soorten kussenvulling.

Synthetische dekbedden en kussens

Synthetische dekbedden en kussens zijn weliswaar geen natuurproducten, maar hebben unieke eigenschappen die veel voordeel kunnen opleveren. Het imago dat synthetisch ‘benauwd’ is behoort tot de verleden tijd. De synthetische vezel zelf kan geen vocht opnemen, maar daardoor kan de vezel het vocht ook niet vasthouden. Door de open structuur en de krulling van de vezel zijn onze synthetische dekbedden goed ademend. De luchtstroom door het dekbed zorgt voor temperatuurregulatie. Synthetische dekbedden zijn, afhankelijk van het type, wasbaar tot 40°C tot 95°C en antiallergisch. Alle tijken zijn van katoen voor bevordering van de ventilatie.

De 4-seizoenen uitvoering van het synthetische dekbed is zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben en veel transpireren. Een 4-seizoenen dekbed is ook aan te raden voor op slaapkamers met grote temperatuurwisselingen tussen zomer en winter. Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit één zomerdeel en één vóór- en najaarsdeel, samen te gebruiken in de winter.

Steunkussens

Steunkussens zijn speciaal anatomisch ontworpen kussen die extra steun geven aan de bovenste rug- en nekwervels. Ze zijn er in verschillende dikten en met verschillende vullingen en stramheden. Vaak hebben ze een speciaal nekgedeelte dat een andere stramheid heeft dan het hoofdgedeelte. Uw lichaamsbouw, uw persoonlijke voorkeur en het type matras dat u gebruikt zijn van invloed op de juiste keuze steunkussen.