Campermatras op maat, lekker luxe kamperen!

Op reis met een camper is een ware luxe. Dat kunt u nog luxueuzer maken met een campermatras op maat, van een schuimsoort die bij uw lichaam past. Want na een lange dag rijden in de camper is de meest comfortabele slaap wel zo prettig.

Heeft u de huidige matrassen die in uw camper liggen al uitgeprobeerd? Misschien dat u er zojuist achterkwam dat deze helemaal niet zo lekker liggen als u van tevoren dacht. Of u wist van tevoren al dat u een matras op maat wilde laten maken. Hoe dan ook kunt u bij ons terecht voor een perfect op maat gemaakt camper matras, én tegen een scherpe prijs.

campermatras op maat

Stel uw campermatras samen

Een campermatras: ondergeschoven kindje

Uw camper heeft u uitgekozen op een flink aantal kenmerken, zowel rationeel als visueel. De prijsklasse en de grootte waren hierbij vast en zeker de belangrijkste factoren. Naast ruimte voor het opbergen van spullen, merk en kleur. U heeft de camper in ieder geval niet uitgekozen op het matras dat erin ligt. Maar wie wil op vakantie nu niet lekker kunnen slapen?

Bestaande campermatrassen van matige kwaliteit

Na een hele dag rijden is het wel zo prettig om in een goed bed te slapen. Echter, de campermatrassen die vanuit de fabriek geleverd worden, bieden vaak niet de gewenste kwaliteit. Heeft u de camper tweedehands gekocht, dan weet u al helemaal niet wat met de matrassen gebeurd is. Daarom is het aan te raden om vóór de eerste vakantie naar een goed matras te kijken. Als richtlijnen hebben wij hieronder een aantal dingen waar u op kunt letten bij het kopen van een campermatras.

  • Kan het campermatras goed tegen vocht?

Een camper is geen huis en isoleert dan ook een stuk minder goed. Net als in een tent kan het dus ‘s nachts vrij klam worden in uw vakantieslaapplek.

  • Ventileert het matras goed?

Dit hangt eigenlijk heel erg samen met de vochtregulatie. Als uw huid meer lucht krijgt, zweet u ook direct minder.

  • Biedt het matras de juiste ondersteuning?

Dit is persoonlijk. Wat ligt voor u het beste, polyether of koudschuim?

  • Praktisch: is het matras goed op te bergen?

Dit hangt van uw gewoontes af in de camper. Slaapt u bijvoorbeeld op de zitbankjes, dan wilt u de matrassen misschien meteen kunnen opbergen.

Matras in uw camper van polyether of koudschuim

Een campermatras op maat, ook wel Franse matras genoemd, bieden wij in polyether en koudschuim varianten. De polyether variant is voordeliger en is wat steviger dan die van koudschuim. De ene persoon vindt een polyether campermatras prima slapen, terwijl dit voor een ander misschien wat te hard voelt. Een koudschuim campermatras kost iets meer geld, maar heeft wel een hoger ligcomfort en biedt veel veerkracht. U krijgt dus wel waar voor uw geld. Het koudschuim campermatras is gemaakt van schuim met een open celstructuur. Dit zorgt ervoor dat het matras niet alleen goed ventileert, waardoor die klamme nachten u minder last bezorgen. Ook zorgt de open celstructuur van het schuim ervoor dat het vocht goed wordt afgevoerd.

Campermatras op maat: geen overbodige luxe

Het is natuurlijk erg belangrijk dat het matras goed in uw camper past. Stelt u zich voor dat u probeert een normaal matras in uw camper te stoppen. Hoe gaat u dat passend maken? Dat zou nog een lastige bedoening worden. In een camper zien we daarom ook vaak afwijkende modellen en afmetingen bedden. Soms met een hoek eraf, de zogenoemde Franse matrassen. Soms zijn campermatrassen wat langer en smaller. Gelukkig is dat voor ons absoluut geen probleem. Wij maken uw campermatras gewoon op maat. Kies uw materiaal (koudschuim of polyether), de dikte van het matras en vul uw maat in. Voilà, daar is uw aankoopprijs. Heeft u bijzondere wensen of wilt u meer informatie? Neemt u gerust contact met ons op als u vragen heeft.

 

Uw matras, een onzichtbare weldoener

Een matras gaat zijn hele levensduur verborgen onder een hoeslaken, een onderdeken of een matrasdek. Misschien dat die onzichtbaarheid soms de reden is dat er weinig aandacht aan besteed wordt. Onterecht. Want uw matras is misschien wel de belangrijkste aankoop in uw huisraad. Wilt u daar meer over weten, maak dan een afspraak voor een persoonlijk advies.

Ook kussens en bedtextiel zeer belangrijk

Niet alleen uw matras, maar ook bedtextiel en goede kussens zijn belangrijk voor een geslaagde camperervaring. Uw slaapcomfort wordt immers mede bepaald door bedtextiel, zoals een comfortabel onderlaken voor uw campermatras. Want hoe prettig is het om ‘s avonds een zacht bed in te kunnen kruipen op vakantie. Zeker wanneer u overdag fanatiek door de natuur trekt. Het bedtextiel draagt zeker bij aan die ervaring. Bekijk dus ook onze dekbedden en andere bedtextiel.